Takács Eszter, Oroszlány főépítésze és Szendrei Zsolt, a HÉTFA elemzőközpont munkatársa tartott lakossági fórumot a város Településképi Arculati Kézikönyvének és településképi rendeletének elkészítési munkáiról. Az ezzel kapcsolatos törvény célja, hogy a helyi közösségek gondolják végig, milyen környezetben szeretnének élni, polgári vita alakuljon ki arról, hogy milyen környezetben szeretnének családjaik számára lakóhelyet biztosítani.

Nos, a polgári vita ez alkalommal elmaradt, ugyanis mindössze két érdeklődő vett részt az eseményen, a városháza szakfeladatot ellátó dolgozói, illetve a képviselők mellett.

Mint az elhangzott, a jövőben önkormányzati rendelettel megalkotott jogszabály egy új eszköz a településkép formálására. Segíteni hivatott a város arculatának esztétikus kialakítását, feltérképezi Oroszlány karaktereit, rávilágít az értékekre, jó példákat mutat be, s nem utolsó sorban javaslatokat fogalmaz meg a környezet formálására.

A fórum hozzászólói a nagy kereskedelmi központok, az ó-falu, valamint a „garázsvárosok” hangsúlyos megjelenítését javasolták az anyagban.

A partnerségi fórum következő rendezvényére hamarosan ismét sor kerül, ahol a szervezők várják a lakossági észrevételeket, javaslatokat.

2017. szeptember 06., 08:38