Látványos sporteseménynek ad otthont az Oroszlány melletti majki Bányászati Múzeum, ahol szombat délután rendezik meg a Visegrádi Négyek erős embereinek csapatversenyét.

Mint azt a keddi sajtótájékoztatón Lazók Zoltán polgármester elmondta, őt májusban kereste meg Fekete László, Európa legerősebb embere (1992.), aki a Nemzetközi Natúr Erős Emberek Szövetsége nevében jelezte a verseny megrendezésének szándékát, amit az önkormányzat természetesen támogatott.

- Mi javasoltuk a Bányászati Múzeumot a rendezvény helyszínéül, amit az is indokolt, hogy Oroszlány idén emlékezik meg az 1937-ben beindult széntermelés 80 éves évfordulójáról – fogalmazott a településvezető.

Fekete László ismertette az ingyenesen látogatható esemény menetét, amin cseh, lengyel és szlovák csapatok (2-2 fő) indulnak, míg hazánkat a főszervező két fia képviseli.

A 16 órakor kezdődő megmérettetés 140 és 200 kilós golyók emelésével veszi kezdetét, majd a szponzor, Bridgestone 450 és 600 kilós gumikerekeinek forgatásával folytatódik. A harmadik feladatban a másik támogató, a Grundfos 110 kilós szivattyúival kell 60 métert időre megtenni, legnehezebb feladatként pedig a mintegy 9 tonnás csilleszerelvényt kell elhúzni, némi emelkedőt is közbeiktatva. Az utolsó számban „már csak” a 40 centi magas lépcsősoron kell felmenni a 250 és 300 kilogrammos súlyokkal.

Uher Zoltán termelésvezető, a Grundfos képviselője arról tájékoztatta a jelenlévőket, hogy nem ez az első ilyen jellegű sportesemény, amit támogatnak, hiszen 2015-ben már részt vettek hasonló rendezvényen, a most is érdekes, gyermeket-felnőttet szórakoztató standdal lesznek jelen a helyszínen, ahol a teljes programot rögzíti a TV2, amit az adásba kerülést követően még három alkalommal megismételnek.

A feladatok között kulturális csoportok szórakoztatják a várhatóan népes közönséget, az eredményhirdetésre és díjátadásra pedig 19 órakor kerül sor szombaton, az erős emberek majki versenyén.

2017. augusztus 15., 11:56