A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vigyél Haza Alapítvány matrica-kampányt indított, hogy felhívja az emberek figyelmét, a nagy hőségben különösen fontos odafigyelni védtelen szeretteinkre.

A bevásárlóközpontok, áruházak bejáratainál kihelyezett figyelemfelkeltő matricák remélhetőleg időben emlékeztetik az autóval érkezőket, hogy ne hagyják gyermekeiket és házi kedvenceiket a tűző napon percek alatt felforrósodó autóban. A kampányhoz eddig öt áruházlánc csatalakozott, de a NÉBIH várja további vendéglátó-, valamint kereskedelmi helyek jelentkezését is, akik a matricák kihelyezésével támogatnák a kezdeményezést.

A figyelmeztető felirat fontosságát és szükségességét az elmúlt évek sajnálatos tragédiái is alátámasztják. A kampány célja, hogy az életük, egészségük megóvásáért felelős felnőttek minél kevesebb gyermeket, állatot hagyjanak magára a tűző napon parkoló, lezárt járművekben. A 30 Celsius fokos melegben ugyanis az autó belseje 10 perc alatt 70 fokosra forrósodhat, így már néhány percnyi felelőtlenségnek is súlyos egészségkárosodás vagy akár halál lehet az ára.

2017. augusztus 03., 09:16