Három hete vették birtokba az Ápolási Otthonban azt a főzőkonyhát, amit csütörtök délelőtt avattak fel ünnepélyes keretek között.

Az eseményen, amin ott volt Czunyiné Bertalan Judit országgyűlési képviselő és Lazók Zoltán polgármester is, Varju János, a rendelőintézet igazgató főorvosa ismertette a projektet.

Mint elhangzott, az év elején írták ki a beruházás megvalósulásához vezető pályázatot, amelyen konzorciumi keretek között indult az intézmény, és nyert 29,4 millió forintot. Ennek egy részét a járóbeteg ellátás korszerűsítésére fordították, fejlesztették a labordiagnosztikát, a szoftvereket, valamint ebből a forrásból alakították ki a 100 adagos modern konyhát.

Az intézményben jelenleg 70 főt látnak el, és a társadalom elöregedését jelzi, hogy mintegy negyvenen várják, hogy bekerülhessenek – tájékoztatott a főigazgató.

Czunyiné Bertalan Judit azt emelte ki beszédében, hogy pályázati elvárás volt a jövőbeni ésszerűbb, takarékosabb működtetés, aminek már most látszanak a jelei: jobban kalkulálhatók a költségek, mint a külső beszállító esetén, és az életkornak, állapotnak is megfelelőbb étkezést tudnak biztosítani az ápoltaknak, mindezt jóval költséghatékonyabban.

Az is elhangzott, hogy egy újabb, 300 milliós pályázat elbírálása szintén folyamatban van, amit már befogadott a kiíró. Amennyiben ez eredményes lesz, akkor a következő ütemben a betegfogadó rendszert és az eszközparkot kívánják fejleszteni, komfortosabbá, kényelmesebbé, s nem utolsó sorban hatékonyabbá téve a járóbeteg ellátást a rendelőintézetben.

2017. július 20., 17:51