Hódmezővásárhely főterén kezdődött a közelmúltban a sorozat a DECATHLON B33 Diákolimpia “A” korcsoportos döntőjével, 16 csapat részvételével, szombaton pedig a „B” korcsoport országos küzdelmeinek adott otthont Oroszlány.

A rangos esemény helyszínének kiválasztásában szempont volt, hogy olyan városban rendezzék a tornákat, ahol erős a kosárlabda jelenléte és a versenyen helyi együttesek is képviseltetik magukat – mondta Németh Gábor alpolgármester a verseny megnyitóünnepségén, aki azt is hozzátette: a korábbi területi döntők egyikén az oroszlányi Hamvas Béla Gimnázium csapata továbbjutott, így helyi fiataloknak is szurkolhatott a közönség (Bogatin Ádám, Szeglet Gergő, Varga Tamás, Pap Attila).

A 24 diákolimpiai induló mellett, nemzetközi férfi és női meccsek is szerepeltek a programban, nem beszélve a látványos kísérőrendezvényekről.

A nemzetközi pénzdíjas tornán 12 csapat, a női tornán 6 csapat indult, köztük több válogatott szintű hazai kosarassal, de pályára léptek a szlovén, horvát, szerb, lengyel és ukrán együttesek is.

2017. június 05., 11:56