Az Országos Gyermek Táncfesztivállal ért véget az idei táncversenyszezon, amit a Táncpedagógusok Országos Szövetsége szervez. Többek között ez a megmérettetés az, ahol a szövetség a pedagógusoknak azonnali visszajelzést ad a szakmai zsűri által, melyből építkezhetnek a koreográfusok, ami később a táncosok javára válik.

A Silhouette Együttes művészeti vezetője, Csáky Mária ezért is olyan táncversenyeken, fesztiválokon igyekszik elindulni, ahol a szakma és nem a versenyt támogató vállalkozó, önkormányzati tisztségviselő értékel.

Az idei esztendőben sem volt ez másként. A gyermek korosztály két koreográfiával képviseltette magát a fesztiválon, melyet Budapesten, az Erzsébetligeti Színházban rendeztek. Ez a korosztály az általános iskola 1-4 osztályába járó tanulókat foglalja magába, de óvodások is akadtak szép számmal a mezőnyben.

Az oroszlányi Silhouette Együttes karaktertánc kategóriában a „Kicsi a bors, de erős” darabbal harmadik, míg modern balett kategóriában „Hattyú” koreográfia első díjat nyert. Külön öröm még, hogy a Táncpedagógusok Országos Szövetsége díszoklevéllel ismerte el fotósunk Mezei Péter több éve végzett társadalmi munkáját, amit a szövetség rendezvényein végez.

fotó: Mezei Péter

2017. május 23., 06:43