Elsősorban a gyenge strandszezon okán a Csobbanó Oroszlány Város Uszodája és strand látogatottsága 2016-ban valamivel alacsonyabb volt a 2010-es évek rekordját hozó 2015-ös évadhoz képest – tájékoztatott Tassi József menedzser a tavalyi adatokat értékelve.

Míg 2010-ben mintegy 36 ezer fizető vendéget regisztráltak, addig 2015-ben már 46 és félezer volt ez a szám, háromezerrel magasabb, mint a megelőző 2014-es évben. 2016-ban a fizető vendégek száma 44.563 fő volt.

Ha ehhez hozzászámítjuk az iskolai, óvodai úszásoktatásra érkező gyereket és a gyógyúszókat, bizony több mint 65 ezer alkalommal vették igénybe a „Csobbanót”, ami így Oroszlány kiemelkedően leglátogatottabb sportlétesítménye.

A város a gyermekek egészséges életmódra nevelését, életkörülményeik javítását kiemelt feladatként kezeli. Ennek megfelelően az oroszlányi gyermekek iskolai és óvodai úszásoktatását, továbbá a járási gyógyúszást javarészt az önkormányzat finanszírozza.

Az uszoda bevételeinek kicsivel több mint a felét az önkormányzat által fizetett üzemeltetési díj adja (beleértve az iskolai, óvodai úszásoktatás és a gyógyúszás költségeit is), saját bevételei pedig közel 50%-ot tesznek ki. Ez az arány egyébiránt uszodák esetében Magyarországon kimagaslóan jónak mondható – fogalmazott Tassi József.

Hozzátette: az üzemeltetés keretein belül, a szokásos karbantartási feladatokon túl, minden évben igyekeznek beruházni, fejleszteni is. 2016-ban például a szokásos karbantartási munkák mellett a strandon a gyermekjátszótér és a gyermekmedence fölé telepítettek napvitorlákat.

2017. március 18., 14:09