Kilenc csapat 106 fiatal sportolója állt szombaton tatamira a sportcsarnokban, a megyei judo Diákolimpián. Az Oroszlányi Judo Club (OJC) és a Megyei Diáksport-szövetség versenyén négy korosztály, 18 súlycsoportjának ifjú tehetségei mérték össze tudásukat és ügyességüket.

A legnépesebb együttest a vendéglátók, Végh Tibor és Polovicz József tanítványai képviselték 26-an, köztük tízen életük első megmérettetésén izgulhattak.

Izsáki Erika egyesületi elnök azt is elmondta, hogy idén kevesebb nevezést fogadtak el, mint az előző években, vagyis megyén kívüliek nem indulhattak. Ennek oka, hogy sok fiatal kezdett el judozni az utóbbi időben, s nekik szerettek volna versenyzési lehetőséget és sikerélményt biztosítani a sportág folytatásához.

A diákolimpiai eseményt megtekintette Csernoviczki Éva olimpiai bronzérmes judos is, és ő adta át az érmeket a jövő bajnokainak.

Az OJC eredményei:

13 aranyérem: Kakas László, Estók Kristóf, Petrov Ádám, Gánics Torda, Murányi Kinga, Áncsák Kitti, Csontos Patrícia, Pinke Zsófia, Gyurkovszky Szilárd, Balázs Roland, Asztalos Balázs, Kapitány Balázs, Balázs Ádám.

5 ezüstérem: Szücs Dominik, Bartha Renáta, Tóth Klaudia, Praveczki Tamás, Müller Olivér.

6 bronzérem: Bőhm Péter, Jurida Bence, Bartha László, Takács Zoltán, Kis Denis, Wertheim Dominik.

2017. február 12., 11:38