Mind a Polgármesteri Hivatal, mind az Önkormányzat költségvetésének tervezése során folyamatosan szem előtt tartottuk a hatékonyság és minőség fejlesztését szolgáló elveket – emelte ki File Beáta jegyző az idei év közös kasszájának alapelveit.

- Az idei évben tovább szeretnénk növelni szolgáltatásaink számát és színvonalát, gondolok itt többek között a városüzemeltetési, a környezetvédelmi, a hulladékkezelési, az állatvédelmi, és a szociális, a közterület-felügyelői, ebrendészeti feladatokra. Növelni kívánjuk az ügyfélközpontúságot, biztosítani a hivatal gazdaságos működtetését, a lakosság széles körű és naprakész tájékoztatását, és nem utolsó sorban a partnerkapcsolatok erősítését – mondta.

A hivatal működési költségeinek csökkentése érdekében takarékossági intézkedések kerültek bevezetésre. Működési kiadásai - az elmúlt két év viszonylatában – nem növekedtek, dacára a jogszabályok módosításával generált szervezeti változásokra, a kapcsolódó létszámnövekedésre (önkormányzati intézményekben működési feladatokat ellátó kollégák beintegrálása a hivatal állományi létszámába), továbbá a lakossági igények kielégítése és a közterületek rendjének folyamatos biztosítása érdekében a közterület-felügyelői csoport létrehozására. A hivatal a tavalyi évben a működési költségekre tervezett összeg 75 %-át használta csak fel (csökkentettük többek között a postaköltséget, saját alkalmazottak oldottuk meg a felújítási, karbantartási munkák jelentős részét). A takarékossági elveket az idei évi tervezésnél is figyelembe vettük.

- Az idei évi költségvetés továbbra is egy kiegyensúlyozott költségvetésnek tekinthető, mely a lakossági igények jelentős részét lefedve, a közösségi együttélést segítve biztosítja az önkormányzat és hivatal kötelező és önként vállalt feladatainak, szolgáltatásainak jó színvonalon történő ellátását – hangsúlyozta File Beáta.

A költségvetést teljes terjedelmében megtekintheti a város weboldalán!

2017. február 04., 15:01