Az OSE Lions a múlt heti, Veszprém elleni hazai kisiklással a tarsolyában érkezett Bonyhádra, és sajnos túl sokat hibázott.

A bajnoki versenyfutásban győzelmi kényszerre „ítéltetett” OSE borzalmasan kezdett, a 7. perc után 22-4-re vezetett a hazai csapat. Támadásban rengeteg rossz megoldást választottak az oroszlányiak, a Bonyhád pedig úgy ment át a vendégvédelmen, mint kés a vajon. Kísértett a múlt heti negyedik negyed…

A Lions próbált feljebb zárkózni, de amikor közelebb került a vendéglátóhoz, néhány hiba után kezdhetett elölről mindent. A negyedik negyedben óriási energiákat mozgósított Vavra András csapata a fordításért, és három perccel a vége előtt sikerült is egy ponttal átvennie a vezetést. A túlzott akarás és erőlködés azonban visszaütött, a hazaiak az OSE újabb hibáit (és néhány furcsa játékvezetői ítéletet) kihasználva megfordították a meccset.

Vavra András: - Legyünk akármilyen mélyponton, ilyen rosszul nem kezdhetünk egy mérkőzést. Az első percek rányomták a bélyegüket a találkozó további alakulására. A végén volt esélyünk a győzelemre, de az egész mérkőzésre jellemző hibáink ekkor is előjöttek. Egy csapat vagyunk, együtt kell kijönnünk a hullámvölgyből.

  • Kosárlabda, NB I. B., férfi, 14. forduló
  • Bonyhádi KSE-OSE Lions 92-85 (24-15, 29-22, 17-20, 22-28)
  • Bonyhád, 200 néző, vezette, Kovács, Radnóti, Lövész
  • OSE: Kiss 11, Lewis 30, Kovács 8, Horváth 2, Varga 4
  • Csere: Burai 3, Gorzsás 4, Wehner 21, Zsíros 2, Zrínyi, Joó, Keller
  • Edző: Vavra András
2017. január 28., 09:39